• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
66

Για την αυγόπιτα

  • 500 γρ. τυρί φέτα σε χοντρά τρίμματα
  • 300 γρ. γάλα φρέσκο
  • 8 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την αυγόπιτα

    Ξεκινάμε, αναμιγνύοντας πρώτα σε ένα μπολ το γάλα με τη φέτα, τα αυγά και το αλατοπίπερο.

    Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και στρώνουμε δύο φύλλα, τα λαδώνουμε κάθε ένα ξεχωριστά και ρίχνουμε ένα μέρος από τη γέμιση.

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα φύλλα και τη γέμιση μέχρι να τελειώσει.

    Αλείφουμε το τελευταίο φύλλο με ελαιόλαδο και χαράσσουμε την επιφάνεια της πίτας.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.

    Μάθετε όλα τα μυστικά μου για να γίνονται πάντα οι πίτες σας επιτυχημένες και λαχταριστές.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση

    Κάτι μαγειρεύεται