Με λίγο νερό, αλεύρι και υπομονή φτιάχνεις ζύμη και ανοίγεις σπιτικό φύλλο με άζυμο ζυμάρι, δηλαδή μία ζύμη που δεν έχει κανένα διογκωτικό υλικό.

Με λίγο νερό, αλεύρι και υπομονή φτιάχνεις ζύμη και ανοίγεις σπιτικό φύλλο με άζυμο ζυμάρι, δηλαδή μία ζύμη που δεν έχει κανένα διογκωτικό υλικό.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • αναμονή 1 ώρα
3

Υλικά

  • Μερίδες 4 φύλλα

Για το Άζυμο ζυμάρι

  • 350 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 150 γρ. κίτρινο χωριάτικο αλεύρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 250 - 300 γρ. νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το άζυμο ζυμάρι

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα 2 είδη αλεύρων, το αλάτι και το λάδι.

    Τρίβουμε με τα χέρια να τριφτεί το αλεύρι.

    Ριχνουμε λίγο λίγο το νερό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.

    Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη.

    Όταν πλέον δεν κολλάει στα χέρια από το ζύμωμα, βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την ζυμώνουμε να γίνει λεία.

    Τη βάζουμε σε ένα μπολ και την ξεκουράζουμε σκεπασμένη για 1 ώρα ή και περισσότερο αν υπάρχει ο χρόνος.

    Όλες οι ζύμες θέλουν ξεκούραση. 

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ή 6 κομμάτια ανάλογα τι θέλουμε να φτιάξουμε.

    Ανοίγουμε λεπτό φύλλο με πλάστη, πασπαλίζοντας με αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.

    Αυτή η ζύμη για άζυμο ζυμάρι διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες.

    Αυτή η ζύμη είναι ιδανική και για ελληνική λεμονόπιτα.

    Διαφήμιση

    Προτιμάς γλυκιές ή αλμυρές πίτες;

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται