Βελουτέ κολοκύθας με μους γιαουρτιού

Υλικά

Για την κολοκυθόσουπα

  • 1 1/2 kg κίτρινη κολοκύθα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 lt ζωμό κρέατος
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μους γιαουρτιού

  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Για την βελουτέ κολοκύθας

Καθαρίζουμε πρώτα την κολοκύθα και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια.

Καθαρίζουμε προσεκτικά την φλούδα.

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους και ίνες ξύνοντας τη σάρκα.

Κόβουμε την κολοκύθα σε κομματάκια σε μέγεθος μπουκιάς.

Στην συνέχεια αφού καθαρίσουμε την πατάτα, την κόβουμε σε μικρά καρέ.

Ψιλοκόβουμε και το πράσο.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά: κρεμμύδι, πράσο, κολοκύθα και την πατάτα.

Τα σοτάρουμε για 3-4΄μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και το μοσχοκάρυδο.

Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 25΄, έως ότου μαλακώσουν.

Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και αλέθουμε λίγη λίγη τη σούπα μέχρι να γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για ακόμη 1΄ σε χαμηλή φωτιά.

Για τη μους γιαουρτιού

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει παχύρρευστη.

Προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι καθώς και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Ισομοιράζουμε τη βελουτέ σε βαθιά πιάτα ή μπολ.

Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μους γιαουρτιού και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Μετά τη θεική κολοκυθόσουπα βελουτέ, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή:

https://www.argiro.gr/recipe/beloute-kolokuthas-me-mous-giaourtiou/