Τάρτα κολοκύθα

Πάρτε κίτρινη κολοκύθα και λίγα τυριά από το ψυγείο σας και φτιάξε στα γρήγορα μια λαχταριστή αλμυρή τάρτα κολοκύθας με τραγανή σφολιάτα και υπέροχη γέμιση!

Εύκολη
1:00

8

20 λεπτά

40 λεπτά

τάρτα κολοκύθα

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Τηγάνι

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Για την αλμυρή τάρτα κολοκύθας με σφολιάτα και τυριά, πρώτα ετοιμάζουμε τη γέμιση με την κίτρινη κολοκύθα.
    2. Την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε λεπτές φέτες ή καρέ.
    3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε την κολοκύθα σε δυνατή φωτιά για 4-5 ´ να στεγνώσει.
    4. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    5. Προσθέτουμε τα βότανα κι αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρά.
    6. Απλώνουμε την παγωμένη σφολιάτα σε ένα ταψί στο μέγεθος της σφολιάτας, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
    7. Τραβάμε ελαφρά τη σφολιάτα ώστε να ανασηκώσουμε λίγο το χείλος της σφολιάτας.
    8. Τρυπάμε ολόγυρα με πιρούνι την επιφάνεια της σφολιάτας.
    9. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αλείφουμε ολόγυρα την επιφάνεια της σφολιάτας.
    10. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
    11. Ψήνουμε την τάρτα κολοκύθα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στην μεσαία σχάρα στους 220°C για περίπου 15′ να φουσκώσει καλά και να αδιαβροχοποιηθεί με το αυγό και το φιλμ παρμεζάνας.
    12. Στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι ή την κρέμα (1 από τις 3 επιλογές). Χτυπάμε τα υλικά.
    13. Πάνω στη μισοψημένη σφολιάτα βάζουμε την σοταρισμένη κολοκύθα, πασπαλίζουμε με τα τυριά και περιχύνουμε με τα αυγά και το γάλα. Γαρνίρουμε με τις πιπεριές.
    14. Ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20′ να ροδίσει η επιφάνεια.
    15. Αφήνουμε την τάρτα κολοκύθας να σταθεί για 10-15′ να σταθεροποιηθεί.
    16. Κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε.

Tips

  • Μπορούμε να την συνοδεύσουμε με μία σαλάτας εποχής.
  • Η παγωμένη σφολιάτα που μπαίνει σε καυτό αέρα αμέσως φουσκώνει και διαχωρίζει τις στρώσεις του φύλλου με αποτέλεσμα την τραγανή υφή.
  • Το αρχικό ψήσιμο της σφολιάτας αλειμμένης με αυγό θα την αδιαβροχοποιήσει και θα την κρατήσει στεγνή και τραγανή.
  • Βρείτε εδώ όλα τα μυστικά μου για το καθάρισμα, το μαγείρεμα και τη συντήρηση της κολοκύθας στην κατάψυξη!
Απόρρητο