Για τις βίδες µε κιµά
Βάζοντας πρώτα τις φακές σε κατσαρόλα με νερό να μισοβράσουν.
Τις στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για λίγα λεπτά, έως ότου αλλάξει χρώμα.
Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο και τα αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, τον πελτέ και τα μυρωδικά.
Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό.
Τις στραγγίζουμε.
Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό.
Τις ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα περιχύνοντας με τη σάλτσα.