Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚ ΓΑΡΙΔΑΣ (BISQUE)
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚ ΓΑΡΙΔΑΣ (BISQUE)
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το λάδι και προσθέτουμε τα κεφάλια γαρίδας.
- Τα αφήνουμε να ψηθούν πολύ καλά ανακατεύοντας για 7-8 λεπτά.
- Χοντροκόβουμε τα λαχανικά.
- Τα σοτάρουμε με τα κεφάλια γαρίδας για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ.
- Τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Ντεγκλασάρουμε, ανακατεύοντας τα υλικά.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το νερό, τα κλωνάρια μαϊντανό και το πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά.
- Σουρώνουμε την bisque σε ψιλή σίτα, πιέζοντας με κουτάλα τα υλικά να πάρουμε όσο περισσότερο ζωμό μπορούμε. Πετάμε τα πολτοποιημένα υλικά.
- Χρησιμοποιούμε τη bisque σαν ζωμό ή σαν βάση για σούπες, σάλτσες και ριζότο, αλλά και για να φτιάξουμε φανταστική γαριδομακαρονάδα.
- Διατηρείται 2 ημέρες στο ψυγείο.