Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το λάδι και προσθέτουμε τα κεφάλια γαρίδας.
Τα αφήνουμε να ψηθούν πολύ καλά ανακατεύοντας για 7-8 λεπτά.
Χοντροκόβουμε τα λαχανικά.
Τα σοτάρουμε με τα κεφάλια γαρίδας για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τον πελτέ.
Τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Ντεγκλασάρουμε, ανακατεύοντας τα υλικά.
Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το νερό, τα κλωνάρια μαϊντανό και το πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά.
Σουρώνουμε την bisque σε ψιλή σίτα, πιέζοντας με κουτάλα τα υλικά να πάρουμε όσο περισσότερο ζωμό μπορούμε. Πετάμε τα πολτοποιημένα υλικά.
Χρησιμοποιούμε τη bisque σαν ζωμό ή σαν βάση για σούπες, σάλτσες και ριζότο, αλλά και για να φτιάξουμε φανταστική γαριδομακαρονάδα.
Διατηρείται 2 ημέρες στο ψυγείο.