Μπέργκερ με μπιφτέκι λαχανικών
Ξεκινάμε βάζοντας σε μία κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό.
Τα βράζουμε για 25′ να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο.
Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών, μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.
Για το στήσιμο του μπέργκερ με νηστίσιμο μπιφτέκι λαχανικών
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για να φτιάξετε με τα χεράκια σας αφράτα ψωμάκια για burger.
Τα αλείφουμε με μαργαρίνη και βάζουμε επάνω φέτες κρεμμύδι, ένα μπιφτέκι, μια φέτα ντομάτα και λίγο τριμμένο τυρί. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ψωμάκια και αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς C για 4-5 λεπτά.
Σερβίρουμε με πατάτες ή με τσιπς πατάτας και αν θέλουμε χρησιμοποιούμε vegan μαγιονέζα.