Για την Cacio e pepe
Συγκεντρώνουμε αρχικά όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε σ’ αυτή την ιταλική συνταγή.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι και προσθέτουμε το χοντροαλεσμένο πιπέρι.
Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το πιπέρι να ζεσταθεί και να βγάλει τα αρώματα του για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε 1 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι με το πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρει βράση.
Πιάνουμε τα ζυμαρικά με τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το νερό και το πιπέρι.
Κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο κέντρο του τηγανιού και αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν και να αποβάλουν το άμυλο τους για 1,5 με 2 λεπτά.
Βάζουμε το τριμμένο τυρί σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τα ζυμώνουμε να γίνουν πάστα.
Προσθέτουμε 1/2 κουτάλα νερό βραστό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε να κρεμώσει το τυρί.
Όλο μαζί το ρίχνουμε στα ζυμαρικά στο τηγάνι για τη μακαρονάδα cacio e pepe.
Με τσιμπίδα κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο κέντρο του τηγανιού.
Σε αυτή τη φάση γύρω από τα μακαρόνια έχει δημιουργηθεί κρεμώδης σάλτσα τυριού.
Σερβίρουμε αμέσως στάζοντας σταγόνες ελαιόλαδο κι έξτρα πιπέρι.