Λαχταριστό, αφράτο και πεντανόστιμο αυτό το cheeseburger θα το λατρέψουν όλοι.

Λαχταριστό, αφράτο και πεντανόστιμο αυτό το cheeseburger θα το λατρέψουν όλοι.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
23

Για το cheeseburger

  • 1 kg μοσχαρίσιο κιμά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 φέτ. cheddar ή τυρί της επιλογής σας
  • 6 ψωμάκια για hamburger
  • Ντομάτες σε φέτες
  • Δροσερά φύλλα μαρουλιού
  • Κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
  • Μαγιονέζα
  • Μουστάρδα
  • Κέτσαπ

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το cheeseburger

    Ετοιμάζουμε το bbq μας, λαδώνοντας τη σχάρα.

    Βάζουμε τον κιμά για το cheeseburger της Αργυρώς σε μπολ.

    Βρέχουμε τα χέρια με νερό και χωρίζουμε το μίγμα σε 6 μέρη.

    Πλάθουμε 6 burger με πάχος 2 ½ εκ.

    Δεν πιέζουμε τον κιμά για να γίνουν αφράτα τα burger, όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε τόσο το καλύτερο.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι γύρω-γύρω και πατάμε βαθούλωμα με τo δάχτυλο στο κέντρο κάθε burger.

    Βάζουμε τα burger στη σχάρα με το βαθούλωμα προς τα πάνω και ψήνουμε 4-5′ κάθε πλευρά γυρνώντας τα μόνο μια φορά.

    Τα τελευταία δυο λεπτά του ψησίματος ακουμπάμε από μια φέτα τυρί πάνω σε κάθε burger να λιώσει.

    Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και με τη κομμένη πλευρά τα ακουμπάμε στην σχάρα για 2′.

    Για το σερβίρισμα

    Βάζουμε το burger στο ψωμί και από πάνω τα λαχανικά.

    Σκεπάζουμε το burger με το ψωμί και σερβίρουμε σε ξύλινο δίσκο με μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα.

    Σπιτικό fast food που θα σας συναρπάσει και θα σας γλιτώσει από περιττά έξοδα!

    Δοκιμάστε τις συνταγές και απολαύστε τες με την παρέα σας ή την οικογένειά σας!

    Συνοδεύουμε το cheeseburger της Αργυρώς με αγγουράκια τουρσί και πατάτες τηγανητές.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται