Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες από την Αργυρώ. Ένα οικογενειακό φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Μια απλή συνταγή ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι, αφού έχει πάντα επιτυχία. Όταν οι πατάτες ψηθούν μαζί τις μπριζόλες, ψήνονται στα υγρά του κρέατος και γίνονται λουκούμι. Για να γίνουν μαλακές και ζουμερές, προτιμήστε μπριζόλες λαιμού. Φτιάξτε αυτό το φαγητό οπωσδήποτε!

10

10 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο - χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Είναι σημαντικό να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας μπριζόλες λαιμού που να είναι χοντρές σε πάχος, αλλιώς θα γίνουν σκληρές και στεγνές.
  2. Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν, χαράζουμε ελαφρές χαρακιές στο εξωτερικό λίπος. 
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί και τα ανακατεύουμε καλά.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 45΄ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  5. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15΄επιπλέον, ανακατεύοντας πότε-πότε τις πατάτες με τα υγρά του ταψιού και γυρίζοντας πλευρά στις μπριζόλες.
  6. Διαβάστε επίσης τα μυστικά μου για όλα τα κομμάτια του χοιρινού και τους κατάλληλους τρόπους μαγειρέματος για το καθένα.
Απόρρητο