Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Είναι σημαντικό να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας μπριζόλες λαιμού που να είναι χοντρές σε πάχος, αλλιώς θα γίνουν σκληρές και στεγνές.
- Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν, χαράζουμε ελαφρές χαρακιές στο εξωτερικό λίπος.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί και τα ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 45΄ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15΄επιπλέον, ανακατεύοντας πότε-πότε τις πατάτες με τα υγρά του ταψιού και γυρίζοντας πλευρά στις μπριζόλες.
- Διαβάστε επίσης τα μυστικά μου για όλα τα κομμάτια του χοιρινού και τους κατάλληλους τρόπους μαγειρέματος για το καθένα.