Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες

Υλικά

Για τις χοιρινές μπριζόλες με πατάτες

  • 6 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 4 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα τους
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι
  • 1 πορτοκάλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Είναι σημαντικό να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας μπριζόλες λαιμού που να είναι χοντρές σε πάχος, αλλιώς θα γίνουν σκληρές και στεγνές.

Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν, χαράζουμε ελαφρές χαρακιές στο εξωτερικό λίπος. 

Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί και τα ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 45΄ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15΄επιπλέον, ανακατεύοντας πότε-πότε τις πατάτες με τα υγρά του ταψιού και γυρίζοντας πλευρά στις μπριζόλες.

Διαβάστε επίσης τα μυστικά μου για όλα τα κομμάτια του χοιρινού και τους κατάλληλους τρόπους μαγειρέματος για το καθένα.

https://www.argiro.gr/recipe/choirines-mprizoles-sto-fourno-patates/