Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε πρώτα το κρέας σε μικρές μερίδες, ή σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μέτρια και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, γύρω-γύρω, να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σπασμένο σκόρδο και αφήνουμε να γίνουν διάφανα, για 3-4 λεπτά.
- Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.
- Προσθέτουμε τα καρότα ολόκληρα και τα πράσα κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
- Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, μέχρι να μισοσκεπαστεί το κρέας.
- Προσθέτουμε δεμένα σε τουλπάνι τους κόκκους με τα μπαχαρικά.
- Σκεπάζουμε το κρέας και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να γίνει λουκούμι.
- Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά και να πυκνώσει.
- Διαβάστε τα μυστικά για να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του χοιρινού
Tips
- Εάν θέλουμε η σάλτσα μας να είναι πυκνή και πολύ δεμένη, μπορούμε να αραιώσουμε λίγο corn flower με λίγο νερό και να το ρίξουμε στη σάλτσα.