Εκτέλεση
Για το χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα, κόβουμε πρώτα το κρέας σε μικρές μερίδες, ή σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μέτρια και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, γύρω-γύρω, να ροδίσει. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σπασμένο σκόρδο και αφήνουμε να γίνουν διάφανα, για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε τα καρότα ολόκληρα και τα πράσα κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, μέχρι να μισοσκεπαστεί το κρέας.
Προσθέτουμε δεμένα σε τουλπάνι τους κόκκους με τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε το κρέας και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να γίνει λουκούμι.
Όταν μαλακώσει το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και τον χυμό λεμονιού. Εάν θέλουμε η σάλτσα μας να είναι πυκνή και πολύ δεμένη, μπορούμε να αραιώσουμε λίγο κορν flower με λίγο νερό και να το ρίξουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά και να πυκνώσει.
Δείτε όλα τα μυστικά μου για τα πιο μαλακά κρεατικά στην κατσαρόλα, με πλούσια, σωστά δεμένη σάλτσα.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά για να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του χοιρινού και φτιάξτε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές με χοιρινό.