Ίσως ένα από τα καλύτερα ψωμιά που σας έχω δώσει ποτέ. Φτιάξτε όλοι τη συνταγή για αυτό το χρωματιστό...

Ίσως ένα από τα καλύτερα ψωμιά που σας έχω δώσει ποτέ. Φτιάξτε όλοι τη συνταγή για αυτό το χρωματιστό σκορδόψωμο!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
53

Για το χρωματιστό σκορδόψωμο με τυρί

  • 600 γρ. αλεύρι σκληρό (ή γ.ο.χ)
  • 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι)
  • 1½ φλ. νερό
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελ. σκόρδο

Για το γαρνίρισμα

  • 120 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
  • Σουσάμι
  • Παπαρουνόσπορο
  • Πάπρικα
  • Τριμμένο τυρί
  • Ψιλοκομμένα μυρωδικά
  • Για το σερβίρισμα
  • Βούτυρο μαλακό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη ζύμη

    Για το χρωματιστό σκορδόψωμο με τυρί, διαλύουμε πρώτα το αλάτι στο νερό.

    Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το τυρί, τη μαγιά, και τη ζάχαρη.

    Τα ανακατεύουμε, κάνουμε λακκούβα και προσθέτουμε το αυγό, το νερό και το λιωμένο βούτυρο.

    Ζυμώνουμε για 10΄να γίνει απαλή και ελαστική η ζύμη.

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα στον πάγκο να διπλασιαστεί.

    Βουτυρώνω και αλευρώνω φόρμα του κέικ 25 εκ.

    Ξεφουσκώνω τη ζύμη.

    Τη δουλεύω λίγο με τα χέρια, την κόβω σε 4 κομμάτια. Κάθε κομμάτι ζύμης το κόβω σε 16 κομμάτια.

    Τα πλάθω σε μπαλάκια. Όμοια πλάθω και την υπόλοιπη ζύμη σε μπαλάκια.

    Για τα χρωματιστά σκορδόψωμα

    Σε ένα μπολ, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο (120 γραμ), με το ψιλοκομμένο σκόρδο.

    Βουτάμε κάθε μπαλάκι ζύμης στο σκορδοβούτυρο.

    Βάζουμε σε μπολάκια διαφορετικά το σουσάμι, τον παπαρουνόσπορο, το τριμμένο τυρί, τα βότανα κτλ.

    Κυλάμε κάθε βουτυρωμένο μπαλάκι ζύμης, μέσα σε όποιο μπολ με τις επικαλύψεις θέλουμε.

    Τα στήνουμε στην βουτυρωμενη και αλευρωμένη φόρμα.

    Αφήνουμε σκεπασμένη για 30΄.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C  στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40΄να φουσκώσει και να ροδίσει.

    Αφήνουμε να σταθεί για 10΄στη φόρμα.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται