Χυλοπιτάκι με τυρί στο τηγάνι

Χυλοπιτάκι δίχρωμο, σκούρο και ανοιχτόχρωμο μαγειρεμένο με τυρί. Εύκολη, γρήγορη συνταγή, ιδανικό γεύμα για παιδιά χωρίς προετοιμασία έτοιμο σε 10’.

Δύσκολη
0:15

2

5 λεπτά

10 λεπτά

χυλοπιτάκι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε το 1 φλυτζάνι χυλοπιτάκι και σοτάρουμε για 5-6´ μέχρι να ξανθύνει να ροδίσει και να βγάλει όλα τα αρώματά του.
  3. Τότε προσθέτουμε μέσα το υπόλοιπο χυλοπιτάκι ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό η ζεστό νερό.
  4. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό και να μείνει με λίγη σαλτσούλα.
  5. Ανακατεύουμε τακτικά.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι όσο ακόμα είναι ζουμερό.
  7. Αποσύρουμε και ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί.
  8. Σερβίρουμε αμέσως με έξτρα τριμμένο τυρί.
  9. Το καλοκαίρι τρίβουμε στο πιάτο λίγη φρέσκια ντομάτα στο σερβίρισμα.

Tips

  • Χαμηλή φωτιά και σιγανό μαγείρεμα, για να μαλακώσει σωστά το ζυμαρικό χωρίς να χρειαστεί περισσότερη υγρασία.
Απόρρητο