Croque Monsieur Κροκ μεσιέ απο την Αργυρω

Υλικά

  • Για το croque monsieur
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 1 ½ φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για το ψωμί
  • Για την κρέμα
  • 300 γραμ. γάλα
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 60 γραμ. αλεύρι
  • 4 κουταλιές γραβιέρα
  • πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι

Για την κρέμα

 

Στην ουσια η σαλτσα ειναι μια μπεσαμελ

Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα για το κροκ μεσιέ.

Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα, για να ψηθεί για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο σταδιακά, ανακατεύοντας με το σύρμα να γίνει πυκνή και λεία η κρέμα.

Αλατίζουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα.

Αφήνουμε στην άκρη.

Για το croque monsieur

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.

Βάζουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ σε ταψί, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμί.

Κάνουμε λεπτή στρώση κρέμα πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε λίγη γραβιέρα.

Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες.

Αλείφουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρεμα και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε το κροκ μεσιέ για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.

Ιδανικό για το πιο νόστιμο brunch!

 

https://www.argiro.gr/recipe/croque-monsieur/