Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το βούτυρο να ζεσταθούν ελαφρά.
Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσοχή τα υλικά δεν πρέπει να κάψουν απλά να είναι χλιαρά. Η θερμοκρασία των υλικών δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 40ºC.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν σε μαλακή ζύμη.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή και εύπλαστη.
Βάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε να σταθεί για 1 ώρα, να φουσκώσει.
Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια 50 γραμ.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι 28×18 εκατ.
Πλάθουμε σφαιρικά τα ψωμάκια και τα ακουμπάμε με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 20-30’ να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με διάλυμα αβγού για να γυαλίσουν ή τα αφήνουμε σκέτα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC αέρα στην μεσαία σχάρα για 20’ μέχρι να ροδίσουν.
Στα τελευταία 2 λεπτά του ψησίματος πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί στην επιφάνεια για λιώσει με την ζέστη του φούρνου.
Απολαύστε τα ζεστά, είναι φανταστικά.
Mυστικό
Μπορείτε να γεμίσετε κάθε ζύμη με ένα μικρό κομμάτι τυρί ή τρίμματα τυριού και να κλείσετε σε σχήμα σφαιρικό.
Πάντα να θυμάστε να τσιμπάτε καλά την ένωση από κάτω για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
Θέλω να προσέξτε στο ψήσιμο γιατί καμιά φορά ο φούρνος ψήνει από την μια πλευρά πιο γρήγορα και ροδίζουν ανόμοια. Γι’ αυτό στα μισά του ψησίματος να γυρίσετε το ταψί ώστε να ροδίσουν όλα ομοιόμορφα.