Εκτελεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε μπολ.
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.
Όταν αφρίσει η επιφάνεια, είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.
Για το στήσιμο
Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την κόβουμε σε 4 όμοια κομμάτια.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια με πλάστη ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο με πάχος 2-3 χιλιοστά και διάμετρο 23-25 εκ.
Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ταψί.
Βάζουμε επάνω το 1 φύλλο και με σπάτουλα αλείφουμε όλη την επιφάνεια με στρώση πραλίνα.
Πασπαλίζουμε τριμμένο μπισκότο.
Σκεπάζουμε με το επόμενο φύλλο, επαναλαμβάνουμε πραλίνα, μπισκότο, φύλλο, πραλίνα- μπισκότο και σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο. Σύνολο έχουμε 4 στρώσεις φύλλο και 3 στρώσεις πραλίνα-μπισκότο.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε στα 4 αφήνοντας 3-4 εκ. ζύμης στο κέντρο ενωμένα. Βάλτε ένα μικρό σφηνάκι στο κέντρο της για να μην ξεχαστείτε και κατά λάθος την κόψετε.
Χωρίζουμε τα 4 κομμάτια σε 8 και μετά σε 16. Δηλαδή κομμένη σε 16 τρίγωνα με το κέντρο ενωμένο για να συγκρατεί τα κομμάτια.
Πιάνοντας ανά 2 κομματάκια τα στρίβουμε 2 φορές ώστε να σχηματιστούν δίχρωμα κύματα με την πραλίνα.
Στην ένωση των δυο φύλλων τσιμπάμε την κάτω ένωση να κολλήσει και μετά την πάνω, πιέζοντας ελαφρά προς το κέντρο να σχηματίσει λουλούδι με ρίγες.
Το αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 30′ να φουσκώσει.
Αλείφουμε με γάλα η διάλυμα αβγού να γυαλίσει.
Ψήσιμο – χρόνος
Ψήνουμε στους 180ºC σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30′ να ροδίσει και να φουσκώσει.
Καυτό όπως είναι το αχνίζουμε με λίγη άχνη και το σερβίρουμε ζεστό.