Εύκολα τυροπιτάκια νησιώτικα

Υλικά

  • 300 γραμ. ξινομυζήθρα (ή φέτα)
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου (ψιλοκομμένα)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το φύλλο
  • 500 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού (η ξύδι)
  • 1 σφηνάκι σούμα (προαιρετικά)

Εύκολα τυροπιτάκια νησιώτικα

Για τα εύκολα τυροπιτάκια

Μια αφράτη και πανεύκολη συνταγή στο λεπτό. Το τέλειο σνακ για τα παιδιά, αλλά και ιδανικό ορεκτικό για τα τραπέζια σας. Σερβίρετε αυτά τα τυροπιτάκια χωρίς γιαούρτι στους καλεσμένους σας και θα τους ξετρελάνουν. Ξεκινάμε τη συνταγή μας.

  • Ζυμώνουμε καλά όλα μαζί τα υλικά για το φύλλο. 
  • Μόλις σχηματιστεί η ζύμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
  • Βάζουμε την ξινομυζήθρα σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα  και τα ρίχνουμε στο μπολ με την ξινομυζήθρα, προσθέτουμε το δυόσμο, το μοσχοκάρυδο και μπόλικο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά το μίγμα της γέμισης.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου περίπου 10 εκ.
  • Βάζουμε σε κάθε κομμάτι 1 κουταλιάς της σούπας γέμιση.
  • Βρέχουμε τις άκρες από τη ζύμη με λίγο νερό χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, το διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και το κλείνουμε καλά πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
  • Αφού φτιάξουμε με τον παραπάνω τρόπο όλα τα τυροπιτάκια, τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο και τα σερβίρουμε ζεστά.
  • Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά, αφού προηγουμένως αλείψουμε την επιφάνειά τους με ένα κρόκο αυγού.

Αφράτα και πανεύκολα τυροπιτάκια στο λεπτό χωρίς γιαούρτι. Είναι πεντανόστιμα και κάθε φορά που τα τρώω με ταξιδεύουν στην αγαπημένη μου Πάρο.

 Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, δείτε ακόμη και την παρακάτω

https://www.argiro.gr/recipe/efkola-tyropitakia/