Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο έχει λίγα υλικά που έχεις σίγουρα στο σπίτι και τη φτιάχνεις σε 10 λεπτά!

Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο έχει λίγα υλικά που έχεις σίγουρα στο σπίτι και τη φτιάχνεις σε 10 λεπτά!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
86

Για την τυρόπιτα

  • 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ. το καθένα)
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
  • 400 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)
  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Χτυπάμε πρώτα σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί πλήρως μέσα στα αυγά.

    Ρίχνουμε τα τυριά, το πιπέρι, τον φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που θυμίζει το μείγμα του κέικ.

    Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μείγμα.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.

    Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας όταν την φτιάξετε.

    Παίξτε με τα τυριά που έχετε στο σπίτι και αυτοσχεδιάστε φτιάχνοντας τη δική σας συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται