Η εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι η χαρά του να φτιάχνεις μια πίτα στο πι και φι και όλοι να πέφτουν πάνω στο ταψί προτού καν κρυώσει! Τα βήματα είναι...

Η εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι η χαρά του να φτιάχνεις μια πίτα στο πι και φι και όλοι να πέφτουν πάνω στο ταψί προτού καν κρυώσει!

Τα βήματα είναι τέσσερα! Πρώτο, φτιάχνεις το χυλό που είναι ουσιαστικά μια γέμιση για τυρόπιτα με γιαούρτι, με απλά υλικά,

δεύτερο απλώνεις τη γέμιση για τυρόπιτα με γιαούρτι στο ταψί, τρίτο ψήνεις, τέταρτο ξεφουρνίζεις αφού έχει μοσχομυρίσει το σπίτι όλο!

Όπως καταλάβατε πρόκειται  για μια τυρόπιτα εύκολη χωρίς φύλλο που μπορείτε να τη φτιάχνετε σε εβδομαδιαία βάση καθώς απαιτεί ελάχιστο

από το χρόνο σας, αφού δεν έχει ούτε προετοιμασία ούτε άνοιγμα φύλλου ούτε κάποια άλλη χρονοβόρα διαδικασία. Ο άλλος λόγος που θα την φτιάχνετε

συχνά είναι η μοναδική της γεύση και η ευκολία σε σερβιρίσματος και διατήρησης, αφού τρώγεται και ζεστή και κρύα

και όταν μπαίνει στο ψυγείο δεν χάνει τίποτα από τα γευστικά της χαρακτηριστικά!

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Άνοιξε το ψυγείο σου και με λίγα υλικά που έχεις σίγουρα στο σπίτι φτιάξε αυτή τη συνταγή!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
81

Για την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

  • 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ. το καθένα)
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
  • 400 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)
  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφρατεύουμε τα αυγά με ένα σύρμα

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο

    Τρώγεται ζεστή και κρύα

    Για το μείγμα

    Χτυπάμε πρώτα σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί πλήρως μέσα στα αυγά

    Προσθέτουμε τα τυριά, το πιπέρι, τον φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που θυμίζει το μείγμα του κέικ.

    Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μειγμα.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.

    Τα βήματα είναι τέσσερα!

    Πρώτο, φτιάχνεις το χυλό που είναι ουσιαστικά μια γέμιση, με απλά υλικά.

    Δεύτερο απλώνεις τη γέμιση στο ταψί.

    Τρίτο ψήνεις.

    Τέταρτο ξεφουρνίζεις αφού έχει μοσχομυρίσει το σπίτι όλο!

    Παίξτε με τα τυριά που έχετε στο σπίτι και αυτοσχεδιάστε φτιάχνοντας τη δική σας συνταγη. Τρώγεται ζεστή και κρύα!

     

    Ποιά άλλη πίτα σου αρέσει να φτιάχνεις;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται