Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μικρή μακρόστενη φόρμα 24×10εκ.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπεικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν για 1-2’.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι-baking-σόδα.
- Σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε να ενωθούν και στο τέλος ρίχνουμε τα τρίμματα από τη φέτα και αν θέλουμε λίγο πιπέρι.
- Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια του.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160ºC, στην μεσαία σχάρα φούρνου για περίπου 45’ μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει.
- Αφήνουμε να σταθεί στην φόρμα για 10’ και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
- Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε σουσάμι ή μαυροσίσαμο την επιφάνεια του.
- Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, ψητή πιπεριά, ή ότι υλικό αγαπάτε.