Ψωμί χωρίς γλουτένη

Ψωμί χωρίς γλουτένη με ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, καρύδια και βρώμη – τραγανό εξωτερικά, αφράτο μέσα, έτοιμο για σπιτικά σάντουιτς και πρωινό.

Εύκολη
1:00

1 ψωμί

10 λεπτά

50 λεπτά

ψωμι χωρισ γλουτενη

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  2. Σε μια κανάτα βάζουμε όλα τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε με κουτάλι, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  4. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη, ώστε να ανακατεύεται εύκολα.
  5. Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και στρώνουμε μέσα λαδόκολλα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
  7. Σκεπάζουμε τη φόρμα με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στον πάγκο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να απορροφήσουν τα υλικά τα υγρά και να μουλιάσουν καλά.
  8. Εναλλακτικά, μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  10. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη.
  11. Βγάζουμε προσεκτικά το ψωμί από τη φόρμα, χωρίς να διαλυθεί, και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα.
  12. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό εξωτερικά.
  13. Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

Tips

  • Αν έμεινε όλη νύχτα στο ψυγείο, πρέπει να την αφήσετε στον πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε.
Απόρρητο