Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Σε μια κανάτα βάζουμε όλα τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε με κουτάλι, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη, ώστε να ανακατεύεται εύκολα.
- Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και στρώνουμε μέσα λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
- Σκεπάζουμε τη φόρμα με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στον πάγκο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να απορροφήσουν τα υλικά τα υγρά και να μουλιάσουν καλά.
- Εναλλακτικά, μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη.
- Βγάζουμε προσεκτικά το ψωμί από τη φόρμα, χωρίς να διαλυθεί, και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό εξωτερικά.
- Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.
Tips
- Αν έμεινε όλη νύχτα στο ψυγείο, πρέπει να την αφήσετε στον πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε.









