• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το ψωμί χωρίς γλουτένη

  • 1 φλ. ηλιόσπορο και κολοκυθόσπορο ανάμεικτα
  • ½ φλ. λιναρόσπορο και σπόρους chia ανάμεικτα
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο καρύδι
  • 1½ νιφάδες βρώμης ολόκληρες χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. αλάτι (ανθός)
  • 1 κ.σ. μέλι ή πετιμέζι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ φλ. νερό περίπου
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με κουτάλι.

    Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε μια κανάτα.

    Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά κι ανακατεύουμε με κουτάλι.

    Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, ρίξτε λίγο νερό ακόμα ώστε να μπορείτε να ανακατέψετε καλά τα υλικά.

    Λαδώνουμε μακρόστενη φόρμα και στρώνουμε λαδόκολλα.

    Αδειάζουμε το μίγμα. Ισιώσουμε με κουτάλι την επιφάνεια του.

    Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στον πάγκο να βραχούν τα υλικά καλά, να μουλιάσουν το λιγότερο για 2 ώρες, μέχρι και μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.

    Ψήσιμο

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

    Ψήνουμε για περίπου 20′ να σταθεροποιηθεί.

    Το βγάζουμε από τη φόρμα με προσοχή να μην διαλυθεί και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά για περίπου 30′.

    Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Αν έμεινε όλη νύχτα στο ψυγείο, πρέπει να την αφήσετε στον πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε.
    Διαφήμιση

    Κάτι μαγειρεύεται