Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε μια κανάτα.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά κι ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, ρίξτε λίγο νερό ακόμα ώστε να μπορείτε να ανακατέψετε καλά τα υλικά.
- Λαδώνουμε μακρόστενη φόρμα και στρώνουμε λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε το μίγμα. Ισιώσουμε με κουτάλι την επιφάνεια του.
- Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στον πάγκο να βραχούν τα υλικά καλά, να μουλιάσουν το λιγότερο για 2 ώρες, μέχρι και μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.
ΨΗΣΙΜΟ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
- Ψήνουμε για περίπου 20′ να σταθεροποιηθεί.
- Το βγάζουμε από τη φόρμα με προσοχή να μην διαλυθεί και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά για περίπου 30′.
- Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Tips
- Αν έμεινε όλη νύχτα στο ψυγείο, πρέπει να την αφήσετε στον πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε.