Χωρίς μαγιά και χωρίς αλεύρι
Βάζουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε με κουτάλι.
Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε μια κανάτα.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά κι ανακατεύουμε με κουτάλι.
Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, ρίξτε λίγο νερό ακόμα ώστε να μπορείτε να ανακατέψετε καλά τα υλικά.
Λαδώνουμε μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Στρώνουμε λαδόκολλα.
Αδειάζουμε το μίγμα.
Ισιώσουμε με κουτάλι την επιφάνεια του.
Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στον πάγκο να βραχούν τα υλικά καλά, να μουλιάσουν το λιγότερο για 2 ώρες, μέχρι και μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.
Για το ψήσιμο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε το ψωμί για περίπου 20 να σταθεροποιηθεί.
Το βγάζουμε από τη φόρμα με προσοχή να μην διαλυθεί και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά για περίπου 30′.
Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως όπως όλα τα ψωμιά.
Το μυστικό
Αν η φόρμα με το ψωμί έμεινε όλη νύχτα στο ψυγείο, πρέπει να την αφήσετε στον πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε.