Ελιοτές

Υλικά

Για τους ελιοτές

  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κοφτή σόδα
  • 1 φλ. ελιές ψιλοκομμένες -κατά προτίμηση Θάσου ή Άμφισσας
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το μείγμα

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε άλλο μπολ.

Διαλύουμε με κουτάλι τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι.

Προσοχή, γιατί το μείγμα φουσκώνει και χύνεται!

Το ρίχνουμε στο ελαιόλαδο.

Τα ανακατεύουμε με σύρμα.

Ρίχνουμε το μισό αλεύρι στα υγρά και ανακατεύουμε να γίνει χυλός.

Προσθέτουμε τις ελιές, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (κρατάμε 2 κ.σ. αλεύρι, δεν το βάζουμε όλο).

Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 12 φόρμες για muffins.

Για το ψήσιμο

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να φουσκώσουν καλά, περίπου 20΄-25΄.

Τα αφήνουμε να σταθούν 10΄ στη φόρμα και έπειτα τα ξεφορμάρουμε.

https://www.argiro.gr/recipe/eliotes/