• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
1
  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 4 τεμάχιο/ια χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 2 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 3 τεμάχιο/ια κρόκους
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Τυρί τριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Αποφλοιώνουμε τα λουκάνικα από το περίβλημα και τα ψιλοκόβουμε.

    Σε αντικολλητικό σκεύος τα ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά το λουκάνικο.

    Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και την πάπρικα.

    Αφήνουμε για 2′ και προσθέτουμε τις ντομάτες.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το θυμάρι.

    Βράζουμε για 5′ λεπτά.

    Στήσιμο

    Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό.

    Χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.

    Σουρώνουμε σε σουρωτήρι τα ζυμαρικά και τα ξαναβράζουμε στη ζεστή κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε τη σάλτσα, το μαϊντανό και τους κρόκους με την κρέμα.

    Όπως είναι όλα καυτά, ανακατεύουμε καλά να ψηθούν οι κρόκοι με τη θερμοκρασία.

    Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται