Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
- Αν έχουμε παγωτομηχανή το σπιτικό παγωτό γιαούρτι χτυπιέται και παγώνει συγχρόνως και το αποτέλεσμα είναι απαλό και αφράτο.
- Όταν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την κλασική μέθοδο που αναγράφεται παρακάτω.
- Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, λίγο-λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί το γιαούρτι.
- Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει.
- Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη.
- Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και ιδανικά, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά.
- Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή το αφήνουμε σκέτο παγωτό γιαούρτι.
Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ