Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε πρώτα τα κρεμμύδια και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν ανακατεύοντας τακτικά χωρίς να πάρουν χρώμα για περίπου 20 λεπτά να μαλακώσουν.
- Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τη φέτα, τα χτυπημένα αυγά, το σχοινόπρασο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτα Νο.36 απλώνουμε 6 φύλλα ακτινωτά, να προεξέχουν οι γωνίες για να καλυφθεί η επιφάνεια του ταψιού.
- Ραντίζουμε κάθε φύλλο με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή γέμιση.
- Στρώνουμε δύο φύλλα ζαρωμένα ενδιάμεσα και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
- Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων πάνω στην πίτα.
- Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα σουρωτά να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της πίτας, ραντίζοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο.
- Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλα για να μη σηκώνεται το φύλλο με το ψήσιμο, περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε την κρεμμυδόπιτα στους 180°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.