Κρεμμυδόπιτα με φέτα

Πεντανόστιμη και εύκολη κρεμμυδόπιτα με φέτα και φύλλο κρούστας. Γίνεται σε λίγα λεπτά και εξαφανίζεται αμέσως από τα πιάτα.

Εύκολη
1:30

12

15 λεπτά

1 ώρα και 15 λεπτά

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου | Μια εύκολη και πεντανόστιμη πίτα που γίνεται σε λίγα λεπτά! εύκολη κρεμμυδόπιτα με φέτα και φύλλο κρούστας

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε πρώτα τα κρεμμύδια και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν ανακατεύοντας τακτικά χωρίς να πάρουν χρώμα για περίπου 20 λεπτά να μαλακώσουν.
  3. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  4. Προσθέτουμε τη φέτα, τα χτυπημένα αυγά, το σχοινόπρασο, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Σε λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτα Νο.36 απλώνουμε 6 φύλλα ακτινωτά, να προεξέχουν οι γωνίες για να καλυφθεί η επιφάνεια του ταψιού.
  6. Ραντίζουμε κάθε φύλλο με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  7. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή γέμιση.
  8. Στρώνουμε δύο φύλλα ζαρωμένα ενδιάμεσα και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
  9. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων πάνω στην πίτα.
  10. Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα σουρωτά να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της πίτας, ραντίζοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο.
  11. Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλα για να μη σηκώνεται το φύλλο με το ψήσιμο, περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  12. Ψήνουμε την κρεμμυδόπιτα στους 180°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
Απόρρητο