Πεντανόστιμη και εύκολη κρεμμυδόπιτα με φέτα και φύλλο κρούστας. Γίνεται σε λίγα λεπτά και εξαφανίζεται αμέσως από τα πιάτα.

Πεντανόστιμη και εύκολη κρεμμυδόπιτα με φέτα και φύλλο κρούστας. Γίνεται σε λίγα λεπτά και εξαφανίζεται αμέσως από τα πιάτα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την κρεμμυδόπιτα με φέτα

  • 1 συσκ. φύλλα κρούστας
  • 800 γρ. κρεμμύδια κόκκινα
  • 400 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 2 αυγά (χτυπημένα)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο (αγριόσκορδο) ή άνηθος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Για τα φύλλα
  • Λίγο ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ρηχό ταψί

    Χαράζουμε πριν μπει στο φούρνο

    Ραντίζουμε την πίτα με νερό

    Για την κρεμμυδόπιτα με φέτα

    Καθαρίζουμε πρώτα τα κρεμμύδια και κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν ανακατεύοντας τακτικά χωρίς να πάρουν χρώμα για περίπου 20 λεπτά να μαλακώσουν.

    Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

    Προσθέτουμε τη φέτα, τα χτυπημένα αυγά, το σχοινόπρασο, το αλάτι και το πιπέρι.

    Σε λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτα Νο.36 απλώνουμε 6 φύλλα ακτινωτά, να προεξέχουν οι γωνίες για να καλυφθεί η επιφάνεια του ταψιού.

    Ραντίζουμε κάθε φύλλο με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

    Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή γέμιση.

    Στρώνουμε δύο φύλλα ζαρωμένα ενδιάμεσα και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση.

    Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων πάνω στην πίτα.

    Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα σουρωτά να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της πίτας, ραντίζοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο.

    Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλα για να μη σηκώνεται το φύλλο με το ψήσιμο, περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

    Ψήνουμε την κρεμμυδόπιτα στους 180°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται