• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 κ.σ πάπρικα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 φλ. τριμμένη φέτα
  • 1 φλ. τριμμένο μανούρι
  • 1 φλ. τριμμένο κασέρι
  • 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 φλ. γάλα
  • 400 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κ.σ. γεμάτες καλαμποκάλευρο
  • αλάτι
  • μπόλικο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο, ραντίζουμε με νερό

    Εύκολη πιπερόπιτα ανοιχτή

    Σοτάρουμε πρώτα τις πιπεριές για λίγα λεπτά με μία κουταλιά σούπας από το λιωμένο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.

    Αφήνουμε να κρυώσουν.

    Προσθέτουμε το μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύουμε.

    Ανοίγουμε το κανταΐφι. Το ξάνουμε σε μικρά κομμάτια.

    Το αφήνουμε στον πάγκο λίγο να στεγνώσει.

    Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο ώστε να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε.

    Προσθέτουμε στο μείγμα τις πιπεριές, τα τυριά και τους σπόρους. Ανακατεύουμε καλά.

    Τέλος, προσθέτουμε το ξερό φύλλο.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε σε λεπτή στρώση, σε λαδωμένο ταψί.

    Πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο και ραντίζουμε πεταχτά με τα δάχτυλα με λίγο νερό.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

    Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές για πεντανόστιμες πίτες με λαχανικά!

    Αν σας άρεσε η ανοιχτή, εύκολη πιπερόπιτα, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή:

    αλμυρή κολοκυθόπιτα
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται