Εκτέλεση
Για την εύκολη πίτσα, φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη χωρίς μαγιά και φούσκωμα. Βάζουμε πρώτα όλα τα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το αλεύρι, δηλαδή το βούτυρο, το αλάτι, το γάλα, το ξύδι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με το χέρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Σε ρηχό, ελαφρώς λαδωμένο, ταψάκι 34 ή 36 εκ. απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλο το ταψί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη. Με ένα κουτάλι απλώνουμε την κρύα σάλτσα στη ζύμη. Στρώνουμε το ζαμπόν στην πίτσα, πασπαλίζουμε με τα τυριά.
Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα μανιτάρια, πιπεριά ή όποιο άλλο λαχανικό αγαπάτε.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα, για 30΄ περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.
Μυστικά για την εύκολη πίτσα
-Για να γίνει η εύκολη ζύμη με την μπισκοτένια υφή τραγανή, πρέπει να ψηθεί πολύ καλά από κάτω, γι’ αυτό να αποφύγετε τον αέρα και να ψήσετε στις αντιστάσσεις σε δυνατό φούρνο και μάλιστα στην κάτω κάτω σχάρα του φούρνου.
-Όπως οι κανονικές ζύμες για πίτσα θέλουν δυνατή φωτιά από κάτω, έτσι και η εύκολη πίτσα πρέπει να ψηθεί σωστά από κάτω.
-Ο αέρας θα σας ξεράνει την επιφάνεια και από κάτω η ζύμη θα κρατήσει υγρασία και θα σας βγει μαλακή αντί για τραγανή.
-Η ζύμη για πίτσα δεν θέλει πολύ ζύμωμα. Πρέπει να την απλώσετε ομοιόμορφα, να έχει παντού το ίδιο πάχος για να ψηθεί σωστά και να γίνει σαν μπισκότο.
Διαβάστε οπωσδήποτε όλα τα μυστικά μου για να φτιάξετε την ωραιότερη σπιτική πίτσα, αλλά και προψημένη πίτσα, που μπορείτε να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη.
Επίσης, εδώ θα βρείτε περισσότερες συνταγές για υπέροχες πίτσες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!