• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
8
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 140 γραμ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 6 αυγά χωρισμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 140 γραμ. (2 φλ.) αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 1 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
  • 85 γραμ. (1/2 φλ.) ζάχαρη
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 φλ. νιφάδες σοκολάτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την αμυγδαλόπαστα

    Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

    Αφήνουμε για 5΄ να κρυώσουν.

    Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα να ενσωματωθούν.

    Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και το κονιάκ ανακατεύοντας.

    Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι, μέχρι να κάνει απαλές κορυφές.

    Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη μέχρι να στέκεται καλά η μαρέγκα, να κάνει σφιχτές κορυφές.

    Παίρνουμε δύο κουταλιές γεμάτες μαρέγκα και με προσοχή τις διπλώνουμε με το κουτάλι στο μείγμα σοκολάτας.

    Έπειτα προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ.

    Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο στους 160°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 30΄-35΄, μέχρι να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί.

    Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα. Προσοχή, δεν το ξεφορμάρουμε ζεστό, θα διαλυθεί.

    Σερβίρουμε την αμυγδαλόπαστα στο πιάτο με μια κουταλιά χτυπημένη κρέμα και πασπαλίζουμε με τρίμματα σοκολάτας.

     

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται