Η εύκολη τυρόπιτα με πολύ τραγανό φύλλο και αφράτη γέμιση γίνεται σε 5’. Παραμένει τραγανή κι αφράτη μετά το ψήσιμο. Να θυμάσαι να κάνεις πάντα λεπτή...

Η εύκολη τυρόπιτα με πολύ τραγανό φύλλο και αφράτη γέμιση γίνεται σε 5’. Παραμένει τραγανή κι αφράτη μετά το ψήσιμο. Να θυμάσαι να κάνεις πάντα λεπτή στρώση την γέμιση της τυρόπιτας για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
57

Για την φύλλα

  • 9 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 150 γρ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά που λιώνουν Arla pasta gratinar
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη γέμιση

    Φτιάχνουμε σε ένα μπολ τη γέμιση με τυρί κρέμα, τυριά και αυγό.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.

    Ρίχνουμε μέσα τα δυο αυγά κι ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.

    Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο.

    Θρυμματίζουμε την φέτα και την βάζουμε στην γέμιση.

    Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά που λιώνουν.

    Ανακατεύουμε την γέμιση με ένα κουτάλι.

    Τυρόπιτα στο ταψί

    Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί ρηχό για πίτα, 20×30 εκατ.

    Λαδώνουμε με λίγο από το συνολικό ελαιόλαδο το ταψί.

    Κάτω βάζουμε 5 φύλλα κρούστας σαν βάση της τυρόπιτας και καλύπτουμε με 4 φύλλα για να κλείσουμε την πίτα, ακολουθώντας την εξής διαδικασία.

    Στρώνουμε το 1ο φύλλο κατά μήκος ώστε να εξέχει ολόγυρα από το ταψί.

    Ραντίζουμε το δεύτερο φύλλο το διπλώνουμε και το στρώνουμε τσαλακωτά μέσα στο ταψί.

    Όμοια βάζουμε και το 3ο φύλλο διπλωμένο.

    Απλώνουμε το 4ο φύλλο ανοιχτό ώστε να εξέχει από το ταψί.

    Στρώνουμε το 5ο και τελευταίο φύλλο στην βάση, λαδωμένο και διπλωμένο.

    Αδειάζουμε όλη την γέμιση της τυρόπιτας με τα τυριά και τα αυγά πάνω στα φύλλα.

    Την απλώνουμε με κουτάλι να γίνει ισόπαχη.

    Σκεπάζουμε την τυρόπιτα με τρία διπλωμένα, λαδωμένα ενδιάμεσα, φύλλα.

    Γυρίζουμε όλα τα κάτω φύλλα που εξέχουν πάνω στην εύκολη τυρόπιτα. Έτσι σχηματίζεται άλλη μια στρώση φύλλου.

    Τέλος λαδώνουμε το 4ο και τελευταίο φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση.

    Το ακουμπάμε πάνω στην τυρόπιτα.

    Μπήγουμε όλες τις άκρες που εξέχουν γύρω γύρω προς τα κάτω.

    Θα σας βοηθήσει μια μαλακή σπάτουλα να σπρώξετε το φύλλο μέσα στις άκρες του ταψιού περιμετρικά.

    Χαράζουμε κατά μήκος επιφανειακά την τυρόπιτα.

    Έπειτα κόβουμε κάθετα σε 5 σημεία. Έτσι θα έχουμε 10 μερίδες.

    Αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο την επιφάνεια της τυρόπιτας και ραντίζουμε με λίγο νερό πεταχτά με τα δάχτυλα. Χαϊδεύουμε απαλά την επιφάνεια να βραχεί ολόγυρα το φύλλο.

    Ψήνουμε την εύκολη τυρόπιτα στους 180ºC σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω.

    Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου.

    Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει ολόγυρα και να μοσχοβολήσει όλο το σπίτι. Το ψήσιμο ανάλογα τον φούρνο διαρκεί περίπου 50’.

    Αν ψήσετε σε αέρα υπολογίστε 10’ λιγότερο χρόνο ψησίματος, αρκεί πριν βγάλετε την τυρόπιτα να τσεκάρετε την βάση της αν έχει ψηθεί σωστά.

    Αφήνουμε να σταθεί για 10´ και μετά κόβουμε σε κομμάτια.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται