• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για το κέικ
  • 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 120 γραμ. φρέσκο γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 125 γραμ. κακάο (άγλυκο)
  • 100 γραμ. κομμάτια σοκολάτας
  • 300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την φόρμα
  • Λίγο έξτρα κακάο
  • Λίγο βούτυρο
  • Για το γλάσο
  • 100 γραμ. κουβερτούρα (ή σταγόνες σοκολάτας)
  • 120 γραμ. κρέμα γάλακτος

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εύκολο κέικ με κακάο

    Ποιος λέει όχι σε ένα εύκολο κέικ με κακάο;

    Η αλήθεια είναι ότι το κεικ είναι ξεμυαλιστικό και θα γίνει η αγαπημένη συνήθεια σας για τα πρωϊνά ή απογευματινά σας καφεδάκια αλλά και για να πάρουν μαζί τους τα παιδιά στο σχολείο ακόμα και εσείς στην δουλειά. Στη συνέχεια, ξεκινάμε με το μείγμα

    Για το κέικ 

    • Κοσκινίζουμε σε ψιλή σίτα με το κόσκινο όλα τα στερεά υλικά τις βανίλιες, το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ.
    • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα.
    • Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2 λεπτά, έως ότου ενωθούν και γίνουν ένα μείγμα για κέικ.
    • Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
    • Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά.
    • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ 25εκ.
    • Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 170°C για 50 με 55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
    • Το αφήνουμε, αφού ψηθεί, για 10 λεπτά στη φόρμα για κέικ.
    • Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.

    Για το γλάσο

    • Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
    • Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος.
    • Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το γλάσο, ανακατεύοντας πότε-πότε.
    • Αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει.
    • Βάζουμε το κέικ σε πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσο του.
    • Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα.
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×