Εύκολο κέικ με κακάο
Ποιος λέει όχι σε ένα εύκολο κέικ με κακάο;
Η αλήθεια είναι ότι το κεικ είναι ξεμυαλιστικό και θα γίνει η αγαπημένη συνήθεια σας για τα πρωϊνά ή απογευματινά σας καφεδάκια αλλά και για να πάρουν μαζί τους τα παιδιά στο σχολείο ακόμα και εσείς στην δουλειά. Στη συνέχεια, ξεκινάμε με το μείγμα
Για το κέικ
- Κοσκινίζουμε σε ψιλή σίτα με το κόσκινο όλα τα στερεά υλικά τις βανίλιες, το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα.
- Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2 λεπτά, έως ότου ενωθούν και γίνουν ένα μείγμα για κέικ.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
- Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ 25εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 170°C για 50 με 55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Το αφήνουμε, αφού ψηθεί, για 10 λεπτά στη φόρμα για κέικ.
- Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Για το γλάσο
- Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος.
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το γλάσο, ανακατεύοντας πότε-πότε.
- Αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει.
- Βάζουμε το κέικ σε πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσο του.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα.