Εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα, γιατί όλοι μεγαλώσαμε με αυτό το σπιτικό παγωτό βανίλια.

Εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα, γιατί όλοι μεγαλώσαμε με αυτό το σπιτικό παγωτό βανίλια.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
1584

Για το εύκολο παγωτό

  • 250 γρ. φυτική σαντιγί (1 συσκευασία)
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 συσκευασία)
  • 410 γρ. γάλα εβαπορέ (1 συσκευασία)
  • 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.

    Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.

    Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.

    Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει.

    Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.

    Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

    Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα.

    Παγώνουμε στην κατάψυξη.

    Μυστικά

    Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (προτείνω 2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα.

    Δώστε στο εύκολο παγωτό βανίλια, όποια γεύση σας αρέσει. Για παράδειγμα, προσθέστε καλής ποιότητας κακάο ή τρίμμα σοκολάτας ή πουρέ φρέσκων φρούτων και απλά χτυπήστε τα με το μίξερ στο μείγμα.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται