Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΑ
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Ξεκιναμε την διαδικασια για το ευκολο τραγανο φυλλο για πιτα.
- Σε μία λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Προσθέτουμε το ξύδι και το νερό, τόσο ώστε ζυμώνοντας να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και είναι απαλή στην αφή.
- Αν πέσει λίγο παραπάνω νερό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ξαναζυμώνουμε.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη.
- Ανοίγουμε το πρώτο εύκολο και τραγανό φύλλο για πίτα σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Βάζουμε στη μέση ένα πιατάκι καφέ και πατάμε να αφήσει την περίμετρό του.
- Έπειτα, με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σε 8 κομμάτια τη ζύμη και βουτυρώνουμε με πινέλο καλά την επιφάνεια.
- Ένα ένα κλείνουμε τα κομμένα κομμάτια στο αποτύπωμα που άφησε το πιατάκι.
- Τα κλείνουμε το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας κάθε κομμάτι με μαλακό βούτυρο στην πάνω πλευρά του έτσι ώστε να έχουμε ένα φύλλο με 8 στρώσεις.
- Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 45 λεπτά.
- Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Αφού παγώσει το εύκολο και τραγανό φύλλο για πίτα, το ανοίγουμε πολύ λεπτό σε πάχος, σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Ανοίγουμε έτσι και το δεύτερο φύλλο.
- Το πρώτο φύλλο θα πέσει στη βάση από το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε σουρωμένο από πάνω ή γέμιση της αρεσκείας σας σε λεπτή στρώση από τυρί, κρέας ή λαχανικά.
- Καλύπτουμε την πίτα με το άλλο φύλλο, κλείνουμε τις ενώσεις τσιμπώντας ή στρίβοντας τα φύλλα.
- Χαράζουμε την πίτα με το εύκολο φύλλο για πίτα και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δίνονται.