Tο εύκολο τραγανό φύλλο για πίτα είναι ιδανικό για όλες τις πίτες, αλμυρές και γλυκές! Οι ενδιάμεσες στρώσεις του κάνουν πολύ τραγανό το αποτέλεσμα και η...

Tο εύκολο τραγανό φύλλο για πίτα είναι ιδανικό για όλες τις πίτες, αλμυρές και γλυκές! Οι ενδιάμεσες στρώσεις του κάνουν πολύ τραγανό το αποτέλεσμα και η διαδικασία του είναι παιχνίδι. Φτιάξτε το εύκολο φύλλο για πίτα και θα με θυμηθείτε!

Εύκολο τραγανό φύλλο για πίτα. Ξεκινάμε το εύκολο τραγανό φύλλο για πίτα και θα δείτε πως ανοίγω φύλλο. Ένα φύλλο για πίτα εύκολο, που ταιριάζει σε κάθε περίσταση για σπιτική ζύμη. Φτιάξτε το και θα δείτε τη διαφορά στις αγαπημένες πίτες σας. Ξεκινάμε ως εξής για το τραγανό φύλλο για πίτες,

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
38

Υλικά

  • Μερίδες 2 φύλλα

Για το εύκολο τραγανό φύλλο για πίτα

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1½ περίπου ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 3 κ.σ. φυτίνη λιωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προετοιμασια

     

    Ξεκιναμε την διαδικασια για το ευκολο τραγανο φυλλο για πιτα.

    Σε μία λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.

    Προσθέτουμε το ξύδι και το νερό, τόσο ώστε ζυμώνοντας να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και είναι απαλή στην αφή.

    Αν πέσει λίγο παραπάνω νερό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ξαναζυμώνουμε.

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη.

    Ανοίγουμε το πρώτο εύκολο και τραγανό φύλλο για πίτα σε αλευρωμένη επιφάνεια.

    Βάζουμε στη μέση ένα πιατάκι καφέ και πατάμε να αφήσει την περίμετρό του.

    Έπειτα, με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σε 8 κομμάτια τη ζύμη και βουτυρώνουμε με πινέλο καλά την επιφάνεια.

    Ένα ένα κλείνουμε τα κομμένα κομμάτια στο αποτύπωμα που άφησε το πιατάκι.

    Τα κλείνουμε το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας κάθε κομμάτι με μαλακό βούτυρο στην πάνω πλευρά του έτσι ώστε να έχουμε ένα φύλλο με 8 στρώσεις.

    Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 45 λεπτά.

    Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.

    Αφού παγώσει το εύκολο και τραγανό φύλλο για πίτα, το ανοίγουμε πολύ λεπτό σε πάχος, σε αλευρωμένη επιφάνεια.

    Ανοίγουμε έτσι και το δεύτερο φύλλο.

    Το πρώτο φύλλο θα πέσει στη βάση από το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε σουρωμένο από πάνω ή γέμιση της αρεσκείας σας σε λεπτή στρώση από τυρί, κρέας ή λαχανικά.

    Καλύπτουμε την πίτα με το άλλο φύλλο, κλείνουμε τις ενώσεις τσιμπώντας ή στρίβοντας τα φύλλα.

    Χαράζουμε την πίτα με το εύκολο φύλλο για πίτα και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δίνονται.

     

    Οδηγός Μαγειρικής

    Το μυστικό για επιτυχία
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται