Αυθεντική συνταγή για εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με πλούσια γεύση και βελούδινη υφή. Αφήστε τα σοκολατένια τρουφάκια να λιώσουν στο στόμα και μαγέψτε...

Αυθεντική συνταγή για εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με πλούσια γεύση και βελούδινη υφή. Αφήστε τα σοκολατένια τρουφάκια να λιώσουν στο στόμα και μαγέψτε τον ουρανίσκο σας

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 40 τμχ

Για τα εύκολα τρουφάκια

  • 1 πρέζα/ες ανθό αλατιού
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 450 γρ. σοκολάτα καλής ποιότητας
  • 50 ml μπράντι ή κονιάκ
  • 330 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • Για την επικάλυψη
  • Κακάο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με κακάο, χρειαζόμαστε μόνο 5 λεπτά προετοιμασία. Αυτά τα τέλεια τρουφάκια θα κάνουν μικρούς και μεγάλους να παραμιλούν. Δοκιμάστε αυτή τη καταπληκτική συνταγή με τρούφα σοκολάτας και θα με θυμηθείτε!

    Για τα εύκολα τρουφάκια

    Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ για τις τρούφες σοκολάτας.

    Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.

    Περιχύνουμε  αμέσως την κομματιασμένη σοκολάτα με την καυτή κρέμα.

    Προσθέτουμε το βούτυρο, τον ανθό αλατιού και το μπράντι.

    Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 1 λεπτό.

    Ανακατεύουμε με μαλακή σπάτουλα από το κέντρο κυκλικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά.

    Αδειάζουμε το μείγμα για τις τρούφες σοκολάτας σε γυάλινο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για μερικές ώρες ή για μία νύχτα.

    Το μείγμα πρέπει να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.

    Με ένα κουτάλι μικρό ή με το εργαλείο (παριζιέν) που κάνουμε μπαλάκια πατάτας ή πεπονιού, παίρνουμε κομμάτια μείγματος και τα κάνουμε μπαλάκια.

    Κυλάμε τα σοκολατένια μπαλάκια πάνω σε κοσκινισμένο κακάο και τα καλύπτουμε πολύ καλά με το κακάο.

    Οι τρούφες σοκολάτας διατηρούνται στο ψυγείο για πολλές ημέρες.

    Πριν τις σερβίρουμε, τις αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

    Διαφήμιση

    Μυστικά

    Ετοιμάστε πολλές, συσκευάστε τες σε όμορφα κουτιά και προσφέρετέ τες σαν δώρα σε γιορτινά καλέσματα!

    Πάντα όταν έχετε τραπέζι στο σπίτι, να προσφέρετε στο τέλος του γεύματος τρούφες σοκολάτας.

    Όλοι τρελαίνονται για αυτή τη γεύση.

    Τι είναι οι αληθινές τρούφες σοκολάτας;

    Οι αυθεντικές τρούφες σοκολάτας είναι μια εύκολη συνταγή με απλά και λίγα υλικά καλής ποιότητας, όπως σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και βούτυρο που τους δίνουν την πλούσια γεύση τους.

    Το λίγο βούτυρο στη Γκανάζ δίνει πλούσια γεύση και βελούδινη υφή στις τρούφες.

    Γιατί στην ουσία οι αληθινές τρούφες σοκολάτας είναι μια πλούσια Γκανάζ που λιώνει βελούδινα στο στόμα και μετατρέπεται σε πλούσια πυκνή λιωμένη σοκολάτα.

    Οι αυθεντικές τρούφες σοκολάτας αποτελούνται από καλής ποιότητας σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και λίγο βούτυρο.

    Μπορείτε όμως να προσθέσετε κονιάκ, ρούμι ή ποιο λικέρ αγαπάτε (πχ. λικέρ κρέμα, λικέρ καφέ, λικέρ πορτοκάλι) για να τις αρωματίσετε.

    Συνήθως αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για αρκετές ώρες στο ψυγείο και να σταθεροποιηθεί ώστε να τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.

    Το σχήμα της τρούφας είναι υποκειμενικό.

    Ο καθένας μπορεί να φτιάξει τρούφες σοκολάτας σε ό,τι σχήμα θέλει.

    Με ένα κουταλάκι του γλυκού και λίγο πλάσιμο στο χέρι, έχεις το ίδιο αποτέλεσμα σαν να κόβεις τρούφες με το κλασικό εργαλείο παριζιέν.

    Ενώ με ένα μικρό σκουπ παγωτού κόβεις μεγάλες τρούφες.

    Επίσης, μπορείς να απλώσεις το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και αφού το παγώσεις και σφίξει, με ένα μαχαίρι κόβεις τετράγωνες ή τρίγωνες ή μακρόστενες τρούφες σοκολάτας.

    Μετά τις ρολάρεις στην επικάλυψη που επιθυμείς.

    Συνήθως κακάο ή ζάχαρη άχνη, τριμμένη καρύδα, αλεσμένους ξηρούς καρπούς κλπ.

    Τα τέλεια τρουφάκια διατηρούνται για πολλές ημέρες σκεπασμένα στο ψυγείο.

    Αφήστε τη τρούφα σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

    Η απόλαυση είναι διπλή.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×