Τρουφάκια λες και στο μυαλό σου έρχεται η πιο λαχταριστή μπουκιά σοκολάτας. Αυτή η συνταγή για τα εύκολα τρουφάκια με ζαχαρούχο και πτι μπερ από την...

Τρουφάκια λες και στο μυαλό σου έρχεται η πιο λαχταριστή μπουκιά σοκολάτας. Αυτή η συνταγή για τα εύκολα τρουφάκια με ζαχαρούχο και πτι μπερ από την Αργυρώ είναι το κάτι άλλο!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
1150

Υλικά

  • Μερίδες 50 τμχ

Για τα τρουφάκια της Αργυρώς

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 συσκ. γάλα ζαχαρούχο (400 γραμ.)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ (225γραμ.)
  • 2-3 κ.γ. κονιάκ (ή ρούμι ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας)
  • Χαρτάκια για τρουφάκια
  • Για την επικάλυψη
  • Λίγη Τρούφα σοκολάτας
  • Λίγο Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
  • Λίγη Τριμμένο καρύδι
  • Λίγη Τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
  • Λίγη Λιωμένη κουβερτούρα

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τα τρουφάκια αυτά, τα έχουν πραγματικά όλα! Κάθε μια λαχταριστή μπουκιά σοκολάτας λιώνει μαγικά στο στόμα και απελευθερώνει την πλούσια και εθιστική σοκολατένια γεύση που τρελαίνει κάθε ουρανίσκο. Πείτε τα αν θέλετε με ζαχαρούχο ή τρουφάκια με πτι μπερ. Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα εύκολα τρουφάκια Αργυρώ, θα στοιχειώσουν τα όνειρά σας με σοκολατένια κύματα απόλαυσης. Λίγα και γνωστά υλικά, εύκολη και διασκεδαστική διαδικασία παρασκευής. Τέλειο γλυκό να το έχετε μόνιμα για κέρασμα. Bonus πόντοι για τη συνταγή, το σοκολατένιο μείγμα αντί να το πλάσετε σε μπουκίτσες μπορείτε να το πλάσετε σε κορμό και να το σερβίρετε σε φέτες.

    Για τα τρουφάκια

    Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, το ζαχαρούχο, τη σοκολάτα, το βούτυρο και το κακάο.

    Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.

    Μόλις το μίγμα για τρουφάκια με ζαχαρούχο και πτι μπερ γίνει ομοιογενές, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. 

    Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι μας, τρίβοντάς τα μέσα στο μείγμα.

    Προσθέτουμε το καρύδι και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά. 

    Αφήνουμε το μείγμα για τα τρουφάκια να κρυώσει στο ψυγείο για λίγο.

    Αφού κρυώσει και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε κουταλιές και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. 

    Τα κυλάμε σε όποια επικάλυψη προτιμάμε.

    Τα βάζουμε σε χαρτάκια, και τα διατηρούμε στο ψυγείο. 

    Με το ίδιο ακριβώς μείγμα, μπορούμε να φτιάξουμε και κορμό μωσαϊκό.

    Αντί να πλάσουμε τρουφάκια, βάζουμε όλο το μείγμα σε μεμβράνη και του δίνουμε σχήμα ρολού.

    Το τυλίγουμε σφιχτά και το παγώνουμε στο ψυγείο για να σφίξει και να κόβεται.

    Με το ίδιο ακριβώς μείγμα, μπορούμε να φτιάξουμε και κορμό μωσαϊκό.

    Αντί να πλάσουμε τρουφάκια, βάζουμε όλο το μείγμα σε μεμβράνη και του δίνουμε σχήμα ρολού.

    Το τυλίγουμε σφιχτά και το παγώνουμε στο ψυγείο για να σφίξει και να κόβεται. 

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται