Φανουρόπιτα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Λίγο λίγο, ανακατεύοντας, το προσθέτουμε στα υγρά. Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε τις σταφίδες.
Αδειάζουμε την πίτα στο λαδωμένο ταψί 32εκ. και ψήνουμε τη φανουρόπιτα στους 180οC, στον αέρα, στην προτελευταία σχάρα, για 45΄ ή μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Η φανουρόπιτα είναι έτοιμη όταν μπήγοντας ένα μαχαίρι στην πίτα αυτό βγαίνει στεγνό.
Σημείωση: Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος στους 180οC, στον αέρα.
Μάθε για τις θερμίδες της φανουρόπιτας εδώ.