• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
250
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 3 φλ. (750 ml) χυμό πορτοκάλι
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
  • 1 φλ. Κορινθιακή σταφίδα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Φανουρόπιτα

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Λίγο λίγο, ανακατεύοντας, το προσθέτουμε στα υγρά. Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε τις σταφίδες.

    Πριν προσθέσουμε τις σταφίδες, τις αλευρώνουμε για να μην καθίσουν στη βάση της φανουρόπιτας.

    Αδειάζουμε την πίτα στο λαδωμένο ταψί 32εκ. και ψήνουμε τη φανουρόπιτα στους 180οC, στον αέρα, στην προτελευταία σχάρα, για 45΄ ή μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.

    Η φανουρόπιτα είναι έτοιμη όταν μπήγοντας ένα μαχαίρι στην πίτα αυτό βγαίνει στεγνό.

    Σημείωση: Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος στους 180οC, στον αέρα.

    Μάθε για τις θερμίδες της φανουρόπιτας εδώ.

    Κάτι μαγειρεύεται