Για τα κοκκινιστά μαυρομάτικα
Ψιλοκόβουμε πρώτα το μπέικον με μαχαίρι και ροδίζοντάς το με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και την πιπεριά.
Αφήνουμε να μαραθούν για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας για 1 λεπτό να ψηθεί.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες και 6 φλ. νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά να μαλακώσουν τα φασόλια.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το χοντροκομμένο σπανάκι και τα ζυμαρικά.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Βράζουμε για λίγα λεπτά σε μία κατσαρόλα, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά και να χυλώσει η σάλτσα.
Στο τέλος περιχύνουμε με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγο πηχτό ζουμάκι και αν θέλουμε τρίβουμε λίγο τυρί.