Νοστιμότατο πιάτο που συνδυάζει ζυμαρικά με όσπρια. Θα πάθετε τη πλάκα...

Νοστιμότατο πιάτο που συνδυάζει ζυμαρικά με όσπρια. Θα πάθετε τη πλάκα σας!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
33

Για τη φασολάδα με μαυρομάτικα και ζυμαρικά

  • 100 γρ. μπέικον κομμάτι ολόκληρο ή παστό χοιρινό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά ή λίγο μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3-4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 250 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 500 γρ. σιουφιχτά μακαρόνια ή βίδες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα κοκκινιστά μαυρομάτικα

    Ψιλοκόβουμε πρώτα το μπέικον με μαχαίρι και ροδίζοντάς το με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και την πιπεριά.

    Αφήνουμε να μαραθούν για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας για 1 λεπτό να ψηθεί.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες και 6 φλ. νερό.

    Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά να μαλακώσουν τα φασόλια.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το χοντροκομμένο σπανάκι και τα ζυμαρικά.

    Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

    Βράζουμε για λίγα λεπτά σε μία κατσαρόλα, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά και να χυλώσει η σάλτσα.

    Στο τέλος περιχύνουμε με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.

    Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγο πηχτό ζουμάκι και αν θέλουμε τρίβουμε λίγο τυρί.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται