Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεματίζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε νερό που βράζει, για 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο (αν δεν χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί με νερό για 30 λεπτά) και προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά να μαραθούν, για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε και τα ζεματισμένα μαυρομάτικα φασόλια και τη ντομάτα μαζί με 2 λίτρα νερό.
- Βράζουμε για 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα φασόλια.
- Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε στη σούπα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.