• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
97
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα σε καρέ
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα σε καρέ
  • 1 σελινόριζα ψιλοκομμένη σε καρέ
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
  • 1 βαθύ πιάτο λάχανο χοντροκομμένο
  • 2 φλ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα μαυρομάτικα σούπα

    Ζεματίζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε νερό που βράζει, για 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

    Ζεσταίνουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο (αν δεν χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί με νερό για 30 λεπτά) και προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά  να μαραθούν, για 5 λεπτά.

    Ρίχνουμε και τα ζεματισμένα μαυρομάτικα φασόλια και τη ντομάτα μαζί με 2 λίτρα νερό.

    Βράζουμε για 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα φασόλια.

    Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε στη σούπα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

    Αγαπάτε τα μαυρομάτικα φασόλια; Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές εδώ.

    Φτιάξτε και το ψωμί που σας έχω παρακάτω για να συνοδέψετε τη σούπα σας!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται