Φασόλια με ρύζι, χόρτα και αυγοτάραχο

Φασόλια με ρύζι, χόρτα και αυγοτάραχο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Αν θέλετε να βάλετε κάτι πρωτότυπο, λαχταριστό και θρεπτικό στο τραπέζι σας, φτιάξτε αυτά τα φασόλια με χόρτα, ρύζι και αυγοτάραχο. Νηστίσιμη και πολύτιμη συνταγή

4 - 5

10 λεπτά

45 λεπτά

φασόλια με ρύζι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ, ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ, ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε πρώτα τα φασόλια μέχρι να μισομαλακώσουν, περίπου για 30΄ και χύνουμε το νερό.
  2. Σε μία πλασοτέ κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την καυτερή πιπεριά, το καρότο και το σέλερι για 4-5΄.
  3. Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα φασόλια, τον πελτέ και ζεστό νερό να μισοσκεπάζει τα υλικά.
  4. Αφήνουμε τα μαυρομάτικα φασόλια να βράσουν μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα. Τότε, προσθέτουμε το καστανό ρύζι, 2 φλιτζάνια νερό ζεστό και χόρτα.
  5. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να γίνει σαν πυκνή σούπα με λίγο ζουμάκι.
  6. Τρίβουμε σε κάθε πιάτο λίγο αυγοτάραχο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απόρρητο