Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ, ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ, ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε πρώτα τα φασόλια μέχρι να μισομαλακώσουν, περίπου για 30΄ και χύνουμε το νερό.
- Σε μία πλασοτέ κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την καυτερή πιπεριά, το καρότο και το σέλερι για 4-5΄.
- Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα φασόλια, τον πελτέ και ζεστό νερό να μισοσκεπάζει τα υλικά.
- Αφήνουμε τα μαυρομάτικα φασόλια να βράσουν μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα. Τότε, προσθέτουμε το καστανό ρύζι, 2 φλιτζάνια νερό ζεστό και χόρτα.
- Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να γίνει σαν πυκνή σούπα με λίγο ζουμάκι.
- Τρίβουμε σε κάθε πιάτο λίγο αυγοτάραχο.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ