• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
25

Για τα φασόλια με ρύζι, χόρτα και αυγοτάραχο

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 φλ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1½ φλ. καστανό ρύζι
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 πράσο (ψιλοκομμένο)
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 καρότο (κομμένο σε μικρά καρέ)
  • 1 κλων. σέλερι (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. πελτέ (γεμάτη)
  • 1 ματσ. σέσκουλα (ψιλοκομμένα)
  • Αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Αυγοτάραχο (σε φέτες ή τρίμμα)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα φασόλια με ρύζι

    Βράζουμε πρώτα τα φασόλια μέχρι να μισομαλακώσουν, περίπου για 30΄ και χύνουμε το νερό.

    Σε μία πλασοτέ κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την καυτερή πιπεριά, το καρότο και το σέλερι για 4-5΄.

    Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα φασόλια, τον πελτέ και ζεστό νερό να μισοσκεπάζει τα υλικά.

    Αφήνουμε τα μαυρομάτικα φασόλια να βράσουν μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα. Τότε, προσθέτουμε το καστανό ρύζι, 2 φλιτζάνια νερό ζεστό και χόρτα.

    Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να γίνει σαν πυκνή σούπα με λίγο ζουμάκι.

    Τρίβουμε σε κάθε πιάτο λίγο αυγοτάραχο.

    Θέλετε περισσότερες εύκολες και νόστιμες νηστίσιμες συνταγές; Βρείτε τες όλες εδώ!

    Αν σας αρέσουν τα φασόλια με ρύζι και αυγοτάραχο, φτιάξτε και την παρακάτω τέλεια νηστίσιμη συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται