Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Την μουλιάζουμε σε νερό για 30΄ και στη συνέχεια την στραγγίζουμε.
- Τη βάζουμε σε κατσαρόλα και την καλύπτουμε με νερό (5 δάχτυλα επιπλέον).
- Μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε καλά.
- Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει καλά, 30΄ έως 45΄ (δεν ανακατεύουμε από την ώρα που θα πάρει βράση διότι θα κολλήσει).
- Αφού βράσει καλά, σβήνουμε τη φωτιά και με ξύλινη κουτάλα την ανακατεύουμε συνεχώς, να κρεμώσει, ή την περνάμε από μύλο λαχανικών για να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι.
- Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την κάπαρη για 3΄-4΄, να γίνουν διάφανα..
- Αν θέλουμε προσθέτουμε και 4-5 ντοματίνια κομμένα στη μέση.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Σερβίρουμε με κάπαρη και κρεμμύδια σε πιατέλα και τη γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, την κάπαρη και τα ντοματίνια.
- Ταιριάζει με ελιές.