• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
89
  • 1/2 kg φάβα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Για το γαρνίρισμα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 κ.σ. κάππαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Την μουλιάζουμε  σε νερό για 30΄ και στη συνέχεια την στραγγίζουμε.

    Τη βάζουμε σε κατσαρόλα  και την καλύπτουμε με νερό (5 δάχτυλα επιπλέον).

    Μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε καλά.

    Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο.

    Σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει καλά, 30΄ έως 45΄ (δεν ανακατεύουμε από την ώρα που θα πάρει βράση διότι θα κολλήσει).

    Αφού βράσει καλά, σβήνουμε τη φωτιά και με ξύλινη κουτάλα την ανακατεύουμε συνεχώς, να κρεμώσει, ή την περνάμε από μύλο λαχανικών για να αποκτήσει βελούδινη υφή.

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι.

    Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

    Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την κάπαρη για 3΄-4΄, να γίνουν διάφανα..

    Αν θέλουμε προσθέτουμε και 4-5 ντοματίνια κομμένα στη μέση.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε με κάπαρη και κρεμμύδια σε πιατέλα και τη γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, την κάπαρη και τα ντοματίνια.

    Ταιριάζει με ελιές.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται