"
Μία συνταγή εύκολη, γρήγορη και οικονομική κατευθείαν από την κουζίνα του Αιγαίου

Μία συνταγή εύκολη, γρήγορη και οικονομική κατευθείαν από την κουζίνα του Αιγαίου

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την φάβα

  • 500 γρ. φάβα
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα (χοντροκομμένα)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θρούμπα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη Φάβα

    Αρχικά ξεπλένουμε την φάβα Σαντορίνης, τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό (περίπου 5 κούπες) να βράσει σε δυνατή φωτιά.

    Πριν αρχίσει ο βρασμός με ένα τρυπητό την ξαφρίζουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θρούμπα και τα κρεμμύδια αφού πρώτα τα έχουμε τσιγαρίσει.

    Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την φάβα να βράσει μέχρι να μαλακώσουν καλά και το μείγμα να χυλώσει και να πήξει. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό).

    Η φάβα Σαντορίνης δε χρειάζεται πολτοποίηση γιατί λιώνει στο βράσιμο και γίνεται κρέμα.

     

    Διαφήμιση

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε τη φάβα μας με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και αν θέλουμε λίγα καπαρόκουμπα.

    Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας ο Σύλλογος γυναικών Εμποριού Σαντορίνης.

    Δείτε όλες τις συνταγές από την εκπομπή «Οι μαμάδες του Αιγαίου» εδώ.

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×