Μία συνταγή εύκολη, γρήγορη και οικονομική κατευθείαν από την κουζίνα του Αιγαίου

Μία συνταγή εύκολη, γρήγορη και οικονομική κατευθείαν από την κουζίνα του Αιγαίου

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
101

Για την φάβα

  • 500 γρ. φάβα
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα (χοντροκομμένα)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θρούμπι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη Φάβα

    Αρχικά ξεπλένουμε την φάβα Σαντορίνης, τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό (περίπου 5 κούπες) να βράσει σε δυνατή φωτιά.

    Πριν αρχίσει ο βρασμός με ένα τρυπητό την ξαφρίζουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θρούμπι και τα κρεμμύδια αφού πρώτα τα έχουμε τσιγαρίσει.

    Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την φάβα να βράσει μέχρι να μαλακώσουν καλά και το μείγμα να χυλώσει και να πήξει. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό).

    Η φάβα Σαντορίνης δε χρειάζεται πολτοποίηση γιατί λιώνει στο βράσιμο και γίνεται κρέμα.

     

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε τη φάβα μας με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και αν θέλουμε λίγα καπαρόκουμπα.

    Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας ο Σύλλογος γυναικών Εμποριού Σαντορίνης.

    Δείτε όλες τις συνταγές από την εκπομπή «Οι μαμάδες του Αιγαίου» εδώ.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Όσπρια συνταγές
    Μυστικά για: Όσπρια συνταγές
    Ευ Ζην
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται