Φελόπιτα, γλυκιά κολοκυθόπιτα Λήμνου

Παραδοσιακή συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα Λήμνου. Παίρνει το όνομά της από τα φελιά, δηλαδή τις φέτες κίτρινης κολοκύθας.

Εύκολη
0:50

6-8 μερίδες

5 λεπτά

45 λεπτά

κολοκυθοπιτα γλυκια λημνου

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες με πάχος ανάμεσα σε 1/2 και 1 εκατοστό.
  2. Σε μικρό ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο.
  3. Πανάρουμε την κολοκύθα στο αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  4. Τοποθετούμε την κολοκύθα στο ταψί με το ελαιόλαδο, χωρίς αφήνουμε κενά ανάμεσα στις φέτες.
  5. Πασπαλίζουμε με τις σταφίδες, την κανέλα και τη ζάχαρη. Μπορείτε αντί ζάχαρης να βάλετε πετιμέζι.
  6. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τη επιφάνεια της κολοκύθας.
  7. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να καραμελώσει η κολοκύθα για περίπου 40 λεπτά.
  8. Παραδοσιακά σερβίρεται σκέτη αλλά μπορείτε να την απολαύσετε με μια μπάλα παγωτό ή λίγο στραγγιστό γιαούρτι.

Tips

  • Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Ρένα Λασκαρίδου από το κτήμα «ΟΛΟΝ» και το «ΛΗΜΝΟΣ ΦΙΛΕΜΑ» για την ζεστή φιλοξενία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ στην Λήμνο.
Απόρρητο