Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες με πάχος ανάμεσα σε 1/2 και 1 εκατοστό.
- Σε μικρό ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Πανάρουμε την κολοκύθα στο αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
- Τοποθετούμε την κολοκύθα στο ταψί με το ελαιόλαδο, χωρίς αφήνουμε κενά ανάμεσα στις φέτες.
- Πασπαλίζουμε με τις σταφίδες, την κανέλα και τη ζάχαρη. Μπορείτε αντί ζάχαρης να βάλετε πετιμέζι.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τη επιφάνεια της κολοκύθας.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να καραμελώσει η κολοκύθα για περίπου 40 λεπτά.
- Παραδοσιακά σερβίρεται σκέτη αλλά μπορείτε να την απολαύσετε με μια μπάλα παγωτό ή λίγο στραγγιστό γιαούρτι.
Tips
- Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Ρένα Λασκαρίδου από το κτήμα «ΟΛΟΝ» και το «ΛΗΜΝΟΣ ΦΙΛΕΜΑ» για την ζεστή φιλοξενία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ στην Λήμνο.